contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Amsterdam, NH, 1013 AS
Netherlands

+31 (0)20 2629913

Beautiful Distress was founded on the concept that there is a great deal of mental suffering, that not enough people are aware of this and that not enough is done to stop it.

The Foundation uses art in an attempt to open up the world of psychiatry and battle the stigma attached to it.

Why art? Beautiful Distress believes that art is pre-eminently capable of articulating and depicting the human condition

archief

 

 

Kunstmanifestatie onder grote belangstelling afgesloten

Stichting Beautiful Distress

Sylvia Hubers

Sylvia Hubers

Zondag 14 januari was de laatste dag van de Beautiful Distress Kunstmanifestatie. We danken alle kunstenaars, bezoekers, sponsoren, medewerkers en iedereen die heeft meegeholpen om van deze manifestatie een succes te maken. Blijf ons vooral volgen!

Tijdens de finissage in Nieuw Dakota droeg Sylvia Hubers drie prozagedichten voor die zij op uitnodiging van Thomas Möhlmann van The Catch (nieuwdakota.com/the-catch) speciaal voor de tentoonstelling schreef en die hieronder te lezen zijn. 
 

I. De natuurkrachten

Ik beklim een muur. Dat is zonde van mijn tijd en energie, omdat het veel makkelijker zou zijn de muur plat neer te leggen en er als vanzelfsprekend overheen te lopen. Maar zo is het in mijn wereld niet. Ik behoor verticaal tegen de natuurkrachten in te gaan.

II. Wat ik wilde

Ergens in mij zat iets dat een beetje moeite had met mij. Ik wilde dood - nee dat wilde ik niet, ik wilde smelten, met iemand - nee nee nee, ik wilde smelten met niemand - ik wilde korrels worden in een kattenbak of caviaruif bij diervriendelijke mensen - nee dat ook niet, ik wilde in de papierversnipperaar als geflopte romans van mislukte schrijvers - dat moest ik ook niet willen - ik wilde oplossen in niets, opdat ik oplossingen zou zijn voor hele grote problemen - ik wilde op heel veel plaatsen tegelijk zijn - om er te zijn.

III. Tegen wie ik het heb

Als ik wist wie ik was kon ik mezelf zijn ze zeggen steeds dat je jezelf moet zijn alleen maar jezelf maar wat als je niet weet wie je bent wie je bent zeggen ze er niet bij zoek het effe lekker zelf uit dat zeggen ze als ze zeggen dat je jezelf moet zijn zonder erbij te zeggen wie je bent nou weet jij wie je bent ik durf te wedden dat zij zelf ook niet weten wie ze zijn dat zij dat ook niet weten en dan tegen de anderen gaan zeggen dat zij zichzelf moeten zijn maar dat ze dat net zo goed konden zeggen tegen zichzelf zeg ik dan maar tegen mezelf ook al weet ik dan niet tegen wie ik het heb.

Door: Sylvia Hubers

 

P1000431.jpg
P1000442 2.jpg
Esther Vossen geeft laatste rondleiding

Esther Vossen geeft laatste rondleiding