contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Amsterdam, NH, 1013 AS
Netherlands

+31 (0)20 2629913

Beautiful Distress was founded on the concept that there is a great deal of mental suffering, that not enough people are aware of this and that not enough is done to stop it.

The Foundation uses art in an attempt to open up the world of psychiatry and battle the stigma attached to it.

Why art? Beautiful Distress believes that art is pre-eminently capable of articulating and depicting the human condition

archief

 

 

Schrijver en kunstenaar Jan Hoek volgt Mirthe Berentsen op in NY.

Stichting Beautiful Distress

Jan Hoek start op 26 februari als zevende kunstenaar van Beautiful Distress in de residency in Kings County Hospital, Brooklyn, New York. Een korte biografie:

jan hoek.png

Jan Hoek (1984) is kunstenaar en schrijver. In zijn werk wordt hij altijd aangetrokken tot de schoonheid van buitenstaanders (outsiders) waar dan ook. Hij werkt graag intensief met mensen die meestal juist geen aandacht krijgen om samen een nieuw beeld te creëren. Hij fotografeerde in Amsterdam een ex-heroïneverslaafde die ervan droomde topmodel te worden, hij werkte samen met een groep transseksuele sekswerkers in Kaapstad die op straat rondlopen in de meest schitterende zelfgemaakte outfits, maakte psychedelische zines over Pattaya in Thailand, de sekshoofdstad van de wereld, maakte een serie over Maasai die geen boodschap hebben aan het stereotype beeld en soms vindt hij zijn modellen gewoon op het internet. In het universum van Hoek zijn de 'normale' mensen de vreemden en de buitenstaanders juist de funky heersers op deze aarde.