contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Amsterdam, NH, 1013 AS
Netherlands

+31 (0)20 2629913

Beautiful Distress was founded on the concept that there is a great deal of mental suffering, that not enough people are aware of this and that not enough is done to stop it.

The Foundation uses art in an attempt to open up the world of psychiatry and battle the stigma attached to it.

Why art? Beautiful Distress believes that art is pre-eminently capable of articulating and depicting the human condition

archief

 

 

MODEL 2050 | Privacy & Psychiatry in the Future

Stichting Beautiful Distress

Beste relatie,

Met veel plezier nodig ik u uit voor de opening van de tentoonstelling MODEL 2050 | Privacy & Psychiatry in the Future op donderdag 29 augustus a.s. 19.00 in Beautiful Distress House.

Opening tentoonstelling MODEL 2050  Privacy & Psychiatry in the Future.jpg

MODEL 2050 | Privacy & Psychiatry in the Future toont de werken die gemaakt zijn tijdens de Summer School van Het Vijfde Seizoen. Veertien kunstenaars richten zich samen met ervaringsdeskundigen van HVO Querido op de vraag hoe privé onze geestelijke gezondheid in de toekomst is. Als stip op de horizon nemen we het jaar 2050.

Privacy is een belangrijk onderwerp binnen de GGZ en in de samenleving als geheel. Wat delen we met anderen en wat is privé? Welke invloed hebben sociale media en toekomstige technologieën op onze autonomie en persoonlijke ervaringen? Kunnen ze helpen het taboe op psychische ziekten te verminderen en ons welzijn positief beïnvloeden?

In de tentoonstelling maakt u kennis met prikkelende vergezichten, speculatieve concepten en beeldende voorstellingen over privacy en psychiatrie in de toekomst.

Met werk van de kunstenaars:

Petra ten Brinke, Aalt van de Glind, Hyo Min Gweon, Coen van Haaften, Renée van Hagen, Rachel Heemskerk, Rik de Heus, Sterre Herstel, Lucia Kooiman, Janneke Kornet, Heleen Kruijt, Julia Olaussen, Nina Pen, Lore Pilzecker, Saskia Scherpenzeel, Leonard Schmidt-Dominé en Hagar Schuringa.

Tentoonstelling

MODEL 2050 | Privacy & Psychiatry in the Future
29 augustus – 15 september
woensdag – zondag 12.00-18.00

Opening: Donderdag 29 augustus 19.00

Beautiful Distress House
Ms. van Riemsdijkweg 41A, Amsterdam

Van harte welkom!

Namens het team van de Summer School en Het Vijfde Seizoen,

Esther Vossen,
directeur Het Vijfde Seizoen

 

De Summer School van Het Vijfde Seizoen en de tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Stokroos, HVO Querido en Altrecht ggz

Aansluitend aan de opening van de tentoonstelling vindt naast Beautiful Distress House, vanaf 21.00 uur de opening van het werk ‘Hapiness’ van Dries Verhoeven plaats. Met Happiness verkent Studio Dries Verhoeven de wereld van geluk, die zich in toenemende mate aandient in de vorm van drugs, pijnstillers en antidepressiva. Te zien op de NDSM-werf van 29 aug - 20 okt. https://www.ndsm.nl/event/happiness-by-dries-verhoeven/

Het Vijfde Seizoen
www.vijfde-seizoen.nl