contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Amsterdam, NH, 1013 AS
Netherlands

+31 (0)20 2629913

Beautiful Distress was founded on the concept that there is a great deal of mental suffering, that not enough people are aware of this and that not enough is done to stop it.

The Foundation uses art in an attempt to open up the world of psychiatry and battle the stigma attached to it.

Why art? Beautiful Distress believes that art is pre-eminently capable of articulating and depicting the human condition

archief

 

 

Tom Finkelpearl, wethouder cultuur van New York bezoekt Beautiful Distress

Maarten Van Overeem

Op de foto van links naar rechts: Coco Young, kunstenaar, Tom Finkelpearl, wethouder cultuur, en Shirley Levy.

Tom Finkelpearl, wethouder cultuur van de stad New York, bracht op 29 augustus een werkbezoek aan het kunstenaarsverblijf in Kings County Hospital van Beautiful Distress.
Dit was een vervolg op zijn kennismaking met Beautiful Distress in juli eerder dit jaar.

Tom Finkelpearl werd ontvangen door Ernest J. Baptiste de directeur van Kings County Hospital, mevrouw N. Burke staflid Kings County Hospital, en het team van Beautiful Distress in New York, Carlos Rodriguez-Perez, Christiaan Kuypers, Andrea van der Grinten en Guy Richards Smit.  

Daarna volgde een rondleiding door het atelier en het appartement van Coco Young, de huidige Artist in Residence van Beautiful Distress. Coco Young vertelde uitgebreid en enthousiast over haar ervaringen. Het bezoek dat een uur zou duren, liep uit tot twee uur vanwege de grote belangstelling van Finkelpearl voor dit bijzondere project in Kings County Hospital en de bijdrage die het levert aan  bestrijding van stigma’s. De ontmoeting met Finkelpearl was niet alleen nuttig en eervol, maar vooral ook een blijk van de groeiende waardering en het belang van de activiteiten van Beautiful Distress.