contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Amsterdam, NH, 1013 AS
Netherlands

+31 (0)20 2629913

Beautiful Distress was founded on the concept that there is a great deal of mental suffering, that not enough people are aware of this and that not enough is done to stop it.

The Foundation uses art in an attempt to open up the world of psychiatry and battle the stigma attached to it.

Why art? Beautiful Distress believes that art is pre-eminently capable of articulating and depicting the human condition

Het boek 'Beautiful Distress'

Webstore

Hier kunt u enkele van de publicaties van Beautiful Distress bestellen.

Het boek 'Beautiful Distress'

IMG_2087.jpeg
180830_BD_DEF_toprint_cover_pres_Pagina_1.jpg
Inhoud.jpg
Frank koolen.jpg
IMG_2030.jpeg
Annemiek Vera, Z.T., 2007.jpg
lotte van lieshout.jpg
Rebecca Chamberlain.jpg
IMG_2086.jpeg
IMG_2087.jpeg
180830_BD_DEF_toprint_cover_pres_Pagina_1.jpg
Inhoud.jpg
Frank koolen.jpg
IMG_2030.jpeg
Annemiek Vera, Z.T., 2007.jpg
lotte van lieshout.jpg
Rebecca Chamberlain.jpg
IMG_2086.jpeg

Het boek 'Beautiful Distress'

24.95

NIEUW: HET BOEK ‘BEAUTIFUL DISTRESS’

Het boek Beautiful Distress is de neerslag van de Beautiful Distress Kunstmanifestatie over waanzin, die in het najaar van 2017 plaatsvond in Amsterdam, georganiseerd door de stichtingen Het Vijfde Seizoen en Beautiful Distress. Het boek bestaat uit de tentoonstellingscatalogus, een aantal verbindende teksten en een verslag van het symposium met aanbevelingen om stigmatisering van psychische ziekten te bestrijden. Het boek is vanaf 19 september te koop in een aantal boekwinkels in Amsterdam (o.a. bij Athenaeum, Scheltema, Boekhandel Zwart op Wit, Boekhandel van Rossum, Linnaeus boekhandel) en in het Beautiful Distress House voor €24,95.

Exemplaren van het boek zijn ook direct te bestellen via onderstaande link naar onze webwinkel. Betalen via onze webwinkel is alleen mogelijk via PayPal of Creditcard.

Als alternatief kunt een bedrag van €29,95 (is incl. verzendkosten binnen Nederland) overmaken op de rekening van Beautiful Distress, met in de omschrijving van de overschijving uw volledige postadres + ‘Boek BD’. Bankrekening van Beautiful Distress (IBAN):
NL42 RABO 0183 6997 42

Wanneer u per bankoverschrijving betaalt, verzoeken wij u vriendelijk ook even een e-mailtje met uw bestelling en gegevens te sturen aan: info@beautifuldistress.org.

Verzending

Wij doen ons best om het boek binnen één week na ontvangst van uw bestelling te versturen.

Quantity:
Bestel het boek 'Beautiful Distress' hier

KORTE INHOUD

Dit boek bestaat allereerst uit de tentoonstellingscatalogus van de Beautiful Distress Kunstmanifestatie over waanzin die plaatsvond van 23 november 2017 tot en met 7 januari 2018 in Amsterdam. Deze Tentoonstelling was te zien op twee verschillende locaties, Nieuw Dakota in Amsterdam-Noord en De School in Amsterdam-West. De catalogus wordt ingeleid door een toelichting van de tentoonstellingscurator. Daarnaast bevat dit gedeelte een korte uitleg over de kunstenaarsverblijven van Het Vijfde Seizoen en Beautiful Distress waar de kunstwerken van de tentoonstelling zijn ontstaan, interviews met twee kunstenaars waarin zij vertellen over hun ervaringen in zo’n residency en een essay over de relatie tussen kunst en psychiatrie.

MANIFEST EN STELLINGEN

Het Manifest en de bijbehorende Stellingen vormden het uitgangspunt van het Symposium en de Tentoonstelling.

SYMPOSIUM

Belangrijk onderdeel van de Manifestatie was het drukbezochte Symposium over kunst, psychiatrie en stigmabestrijding dat op 7 december gehouden werd in De School. Een uitgebreid verslag van zowel de bijdragen van de sprekers als de discussies in de workshops maakt deel uit van dit boek. Ook het ‘huiswerk’ dat de deelnemers van tevoren kregen toegestuurd is opgenomen. Dit deel wordt afgesloten met de Conclusie en Aanbevelingen zoals die op het Symposium werden geformuleerd. Ook zijn een aantal fotopagina’s toegevoegd die een sfeerimpressie geven van het Symposium.

VERTALING

Om het internationale karakter van de Kunstmanifestatie over waanzin en de doelstellingen van Beautiful Distress te benadrukken is een belangrijk deel van de teksten in vertaling opgenomen in de Engelstalige versie die aan de achterkant van het boek begint.