contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Amsterdam, NH, 1013 AS
Netherlands

+31 (0)20 2629913

Beautiful Distress was founded on the concept that there is a great deal of mental suffering, that not enough people are aware of this and that not enough is done to stop it.

The Foundation uses art in an attempt to open up the world of psychiatry and battle the stigma attached to it.

Why art? Beautiful Distress believes that art is pre-eminently capable of articulating and depicting the human condition

archief

 

 

HET VIJFDE SEIZOEN WINT ELISABETH VAN THURINGENPRIJS 2015

Maarten Van Overeem

Esther Vossen (directeur Het Vijfde Seizoen), Suzanne Oxenaar (voorzitter bestuur Het Vijfde Seizoen, mede-oprichter), Roxanne Vernimmen (psychiater, voorzitter Raad van Bestuur Altrecht en Boudewijn van Grunsven mede-oprichter en oud-curator Het Vijfde Seizoen)

Esther Vossen (directeur Het Vijfde Seizoen), Suzanne Oxenaar (voorzitter bestuur Het Vijfde Seizoen, mede-oprichter), Roxanne Vernimmen (psychiater, voorzitter Raad van Bestuur Altrecht en Boudewijn van Grunsven mede-oprichter en oud-curator Het Vijfde Seizoen)

Het Vijfde Seizoen, de kunstenaarsresidentie bij Altrecht GGZ in Den Dolder, is de winnaar van de Elisabeth van Thüringenprijs 2015 voor het beste kunstproject in de zorg. Het Vijfde Seizoen is een belangrijke en inspirerende partner van Beautiful Distress. 

Uit het juryrapport: ‘De jury wil het Vijfde Seizoen honoreren voor de daadkracht, stamina en de inventiviteit waarmee ze de meest uitzonderlijke kunstenaars in Nederland aan zich weten te binden en weten uit te dagen om netelige en gevoelige onderwerpen inleven en werk te verweven. Bovenal willen we het Vijfde Seizoen loven voor hetvermogen om zichzelf en daardoor ook de relatie tussen kunst en zorg telkens weer opnieuw uit vinden, dag aan dag, jaar aan jaar. Dit is geen gelegenheidswerk, dit is een diepe overtuiging die telkens weer in een andere vorm in de praktijk wordt gebracht

De prijs is ook een uitzonderlijke oeuvreprijs voor Het Vijfde Seizoen: ‘De jury wil hierbij niet direct en rechtstreeks aanmoedigen tot letterlijke imitatie en copycats, wat in Den Dolder gebeurt is uniek en leent zich niet tot letterlijke navolging. Wel willen we nieuwe ppdrachtgevers en kunstenaars op deze manier aanmoedigen om zichzelf telkens weer op scherp te stellen, het nieuwe en andere op te zoeken en voor continuïteit te zorgen door paradoxaal genoeg actief de verandering op te zoeken en te omhelzen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 25.000,- euro.

De jury bestond uit Jan Debbaut (kunsthistoricus, zelfstandig conservator en oud-museumdirecteur), Ann Demeester, voorzitter, (directeur Frans Hals Museum/De Hallen Haarlem), Albert Groot, (psychiater, kunstliefhebber en verzamelaar), Sabrina Kamstra (hoofd Kunstzaken AMC), Ruud Lapré (Emeritus hoogleraar Gezondheidszorgbeleid en economie Erasmus Universiteit Rotterdam) en Marieke Sanders (voorzitter Stichting Reprorecht, de Wertheimer Stichting en Cobra Amstelveen Kunst Prijs).

www.vijfde-seizoen.nl