contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Amsterdam, NH, 1013 AS
Netherlands

+31 (0)20 2629913

Beautiful Distress was founded on the concept that there is a great deal of mental suffering, that not enough people are aware of this and that not enough is done to stop it.

The Foundation uses art in an attempt to open up the world of psychiatry and battle the stigma attached to it.

Why art? Beautiful Distress believes that art is pre-eminently capable of articulating and depicting the human condition

archief

 

 

7 december - Save the date

Stichting Beautiful Distress

by Aldo van den Broek

by Aldo van den Broek

Graag willen we u attenderen op het Beautiful Distress Symposium over kunst, psychiatrie en stigmabestrijding dat op donderdag 7 december 2017 plaatsvindt in De School te Amsterdam.

Het doel van deze dag is het uitwisselen van succesvolle initiatieven, vinden van nieuwe oplossingen en formuleren van concrete aanbevelingen om in de samenleving meer begrip en compassie te kweken voor mensen met een psychische ziekte. Het vernieuwende symposium wordt georganiseerd voor en samen met vertegenwoordigers uit alle belangengroeperingen: cliënten en hun naasten, beleidsmakers, vertegenwoordigers van de geestelijke gezondheidszorg en kunstenaars.

Het symposium is onderdeel van de Beautiful Distress Kunstmanifestatie over waanzin: een initiatief van Stichting Het Vijfde Seizoen en Stichting Beautiful Distress. Beide stichtingen hebben een artist-in-residency programma in een psychiatrische instelling. Samen met hedendaagse kunstenaars wordt een vertaling gemaakt van de wereld van de psychiatrie naar die van mensen die daar niet dagelijks mee te maken hebben. De kunstmanifestatie bestaat uit een manifest, een tentoonstelling, een symposium en diverse randprogramma’s, onder meer gericht op jongeren.

Het manifest is gebaseerd op de uitspraken en observaties van de kunstenaars over hun ervaringen in de residencies en vormt het uitgangspunt voor de gesprekken tijdens het symposium.

Het uiteindelijke doel van de kunstmanifestatie is om door middel van kunst psychisch lijden zichtbaar en voelbaar te maken en het gesprek daarover op gang te brengen.

Voorzitter van het symposium is psychiater, hoogleraar, auteur en interdisciplinaire verkenner Jim van Os.

Graham Thornicroft: professor in community psychiatry, King’s College, Londen, treedt op als keynote spreker.    

De Beautiful Distress Kunstmanifestatie is de eerste in een internationale reeks.

Begin september 2017 ontvangt u nadere informatie over het programma, sprekers, inschrijving en tijden van het symposium.