contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


1033 RC Amsterdam
Netherlands

+31 (0)20 2629913

Beautiful Distress was founded on the concept that there is a great deal of mental suffering, that not enough people are aware of this and that not enough is done to stop it.

The Foundation uses art in an attempt to open up the world of psychiatry and battle the stigma attached to it.

Why art? Beautiful Distress believes that art is pre-eminently capable of articulating and depicting the human condition

Publieksprogramma 'I Remember' expositie

Alle Nieuws Items

 

 

Publieksprogramma 'I Remember' expositie

Maarten Van Overeem

Naast de reguliere expositie organiseren de kunstenaars Mirthe Berentsen en Martin La Roche samen met curator Inez Piso verschillende (gratis) interactieve workshops, rondleidingen en lezingen. Iedereen is welkom en inschrijven is niet nodig. Mocht u een prive rondleiding willen organiseren dan kunt u ons mailen via info@beautifuldistress.com

Belangrijk: workshops, rondleidingen en lezingen worden in het Engels gegeven tenzij er alleen Nederlands sprekende aanwezig zijn.

Bekijk hieronder het volledige programma:

Rondleidingen:

Elke zaterdag een interactieve rondleiding van 15-16 uur in het Beautiful Distress House door de kunstenaars en / of curator


New Narratives (Interactieve lezing & workshop)
27 november 2021

Programma:

14:00 - 15:00u
Gaston Franssen
Gaston Franssen is universitair docent Modern Literature aan de Universiteit van Amsterdam en doet onderzoek naar “Illness Narratives”, geestelijke gezondheid en het narratieve zelf. Zijn huidige onderzoek richt zich op de impact van culturele diversificatie op de literaire cultuur. Wij nodigen u graag uit voor een gesprek over de viering van zelfzorg, en de politieke aspecten van het literaire narratief met betrekking tot geestelijke gezondheid.


15:00-15:30u
Workshop I Remember
Beleef de tentoonstelling door je eigen herinneringen tijdens de I Remember workshop met Mirthe Berentsen en Martin La Roche.


15:30-16:30u

Wieneke Goenee
Psychotherapeute Wieneke Goenee deelt haar ervaringen van haar vroegere praktijk als "Sandplay" therapeute. Ze zal vertellen over de verschillende benaderingen die Sandplay therapie door de jaren heen heeft gehad en hoe het haar cliënten maar ook haarzelf heeft veranderd. Door het tonen van originele dia's uit haar praktijk in de therapeutische zandbak zal ze reflecteren op deze ervaringen in de zandbak van de tentoonstelling.   


How can you mend a broken heart? - Interactieve naai workshop 
Zat 12 december 2021
LET OP: DIT PROGRAMMA IS AFGELAST.

***LET OP: DIT PROGRAMMA IS AFGELAST***

Programma

14:00-15:00
Philippa Collin in gesprek met Martin La Roche
Philippa Collin is een antropologe die een persoonlijk project zal delen dat gebaseerd is op de voorwerpen die haar ouders hebben achtergelaten.
Ze documenteerde deze voorwerpen en maakte verschillende boeken met foto's ervan voor haarzelf en de familie. Tijdens deze talk zal Philippa de voorwerpen tonen en door de pagina's van haar boeken bladeren. Tijdens het bladeren zal ze stilstaan bij details van de publicaties en verbindt ze deze fragmenten met de praktijk van Bronwen Jones en de werken in de tentoonstelling I Remember.

15:00-16:00
Bronwen Jones

Interactieve naaiworkshop - breng je kapotte kleren samen met hun herinneringen!
Neem je favoriete kledingstuk mee dat voor jou van betekenis is vanwege de herinneringen en verhalen die eraan vastzitten. De intimiteit van kleding gaat gepaard met verhalen over de repetitieve bewegingen van lichamen die idiosyncratische gaten in hun kleding veroorzaken: mooie/fijne herinneringen aan de textielpraktijken van moeders en grootmoeders bijvoorbeeld. Kom naar de workshop en leer enkele reparatietechnieken om je bijzondere kledingstuk te herstellen en leer hoe je de levensduur van je bezittingen in eigen handen kunt nemen.

LET OP: dit programma wordt in het engels gegeven.

Aanmelden is voor dit programma niet nodig.
Belangrijk: Corona QR code + ID is verplicht.