contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


1033 RC Amsterdam
Netherlands

+31 (0)20 2629913

Beautiful Distress was founded on the concept that there is a great deal of mental suffering, that not enough people are aware of this and that not enough is done to stop it.

The Foundation uses art in an attempt to open up the world of psychiatry and battle the stigma attached to it.

Why art? Beautiful Distress believes that art is pre-eminently capable of articulating and depicting the human condition

Alle Nieuws Items

 

 

Jan Hoek & Eva Knibbe - Untitled

Maarten Van Overeem

Desmond.jpg

Untitled is een performance en video installatie gemaakt door Jan Hoek en Eva Knibbe gepresenteerd in het Beautiful Distress House. Untitled is een productie van de Toneelmakerij, Theatergroep LeBelle (Cordaan) en Outsider Wear.

Untitled gaat over de laatste mensen met het syndroom van Down. Hierin wordt onderzocht hoe we nu en door de tijd heen kijken naar mensen met een verstandelijke beperking. Van halfgod tot duivelskind, clown, knuffelbeer of creatief genie. Woorden bepalen hoe we kijken én wat we zien. Kan je naar iemand met Down kijken zonder het woord ‘Down’ in je hoofd?  

 Anno 2021 maakt de Nipt het mogelijk Down in een vroeg stadium van de zwangerschap te ontdekken. In veel gevallen leidt dit tot een beëindiging van de zwangerschap, er worden steeds minder mensen met Down geboren. 

Wat vinden de acteurs met Down van deze ontwikkeling? En hun familieleden? 

Acteurs Anne Gehring, Els Volmuller en Moos Kwist - moeders en broer van kinderen met Down - delen hoe mooi en moeilijk het voor hen was om een gezinslid met Down te krijgen. De acteurs met Down reageren en adviseren.   

De voorstelling in het Beautiful Distress House is te zien op verschillende tijdslots op van 9 tot en met 13 Juli 2021 in het Beautiful Distress House.

Kaarten te koop via de Toneelmakerij.