contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


1033 RC Amsterdam
Netherlands

+31 (0)20 2629913

Beautiful Distress was founded on the concept that there is a great deal of mental suffering, that not enough people are aware of this and that not enough is done to stop it.

The Foundation uses art in an attempt to open up the world of psychiatry and battle the stigma attached to it.

Why art? Beautiful Distress believes that art is pre-eminently capable of articulating and depicting the human condition

New Narratives - Zat 27 nov

Alle Nieuws Items

 

 

New Narratives - Zat 27 nov

Rosa Cherim

NEW NARRATIVES

Op zaterdag 27 november hebben curator Inez Piso en kunstenaars Martin La Roche en Mirthe Berentsen een middagprogramma georganiseerd met interessante lezingen en workshops die elk een relatie hebben met de tentoonstelling 'I Remember'.

Tijdens dit programma zijn bezoekers vrij om nieuwe verhalen te creëren met betrekking tot hun eigen herinneringen en/of trauma(‘s), geïnspireerd door de gesprekken, workshop, tentoonstelling en het gebruik van de “Sandplay Therapie”.

Programma:

14:00 - 15:00
Gaston Franssen

Gaston Franssen is universitair docent moderne letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en doet onderzoek naar ziekteverhalen, geestelijke gezondheid en het narratieve zelf. Zijn huidige onderzoek richt zich op de impact van culturele diversificatie op de literaire cultuur. Graag nodigen wij u uit voor een gesprek over de viering van zelfzorg, en de politieke aspecten van het literaire narratief met betrekking tot geestelijke gezondheid.

15:00-15:30
I Remember workshop met Mirthe Berentsen en Martin La Roche

15:30-16:30
Wieneke Goenee

Psychotherapeute Wieneke Goenee deelt haar ervaringen uit haar vroegere praktijk als zandspeltherapeute. Ze zal vertellen over de verschillende benaderingen die zandspeltherapie door de jaren heen heeft gehad en hoe het haar cliënten maar ook haarzelf heeft veranderd. Door het tonen van originele dia's uit haar praktijk in de therapeutische zandbak zal ze reflecteren op deze ervaringen in de zandbak van de tentoonstelling.

En meer sprekers TBA!