contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


1033 RC Amsterdam
Netherlands

+31 (0)20 2629913

Beautiful Distress was founded on the concept that there is a great deal of mental suffering, that not enough people are aware of this and that not enough is done to stop it.

The Foundation uses art in an attempt to open up the world of psychiatry and battle the stigma attached to it.

Why art? Beautiful Distress believes that art is pre-eminently capable of articulating and depicting the human condition

Slotweekend Mind The Gap

Alle Nieuws Items

 

 

Slotweekend Mind The Gap

Esther Frank

PROGRAMMA SLOTWEEKEND

Salon Talks 19 mei 18.00 - 20.00
Schuif aan bij Maayan Ben Gal, fotograaf, ontwerper en producent van Mind the Gap, voor een intiem gesprek met professionele dragtivist, kunstpedagoog en creative directeur van the House of Hopelezz, Taka Taka. In dit intieme gesprek reizen we met hem mee door een voor hem moeilijke periode waarin hij worstelde met zijn mentale gezondheid. Taka Taka zal voor het eerst delen hoe het Drag House hem heeft geholpen. Dit intieme gesprek is de eerste in een reeks gesprekken met Maayan, getiteld Salon Talks.
Meld je hier gratis aan

Screening
Uit ‘T Leven 20 mei 15.30 - 17.30
Twee jaar lang volgden documentairemaker Tim Dekkers en scenarist Henk Burger drie LHBTQIA+ hoofdpersonages die een inktzwarte periode van depressie en zelfmoordpogingen doormaakten. Lukt het acrobaat Jean, model/transvrouw Solange en wethouder Kris om de draad weer op te pakken en een voorbeeld te zijn voor anderen? Het resultaat is deze aangrijpende documentaire. De documentaire werd vertoond tijdens de Roze Filmdagen en was direct uitverkocht. Pak nu je kans om hem temidden van de Mind The Gap tentoonstelling in Beautiful Distress House te bekijken. Scenarist Henk en wethouder Kris zullen na de vertoning je vragen beantwoorden tijdens een Q&A. Ook goed om te weten: met je ticket van 3,50 krijg je een gratis drankje!
Koop hier je ticket

LIMPIA + QUEMA 21 mei 16.00 - 18.00
Na de indrukwekkend performance van Limpia in maart keert Dodi Espinosa op zondag 21 mei terug naar het Beautiful Distress House om een ieder nog een kans te bieden mee te doen aan dit reinigings- en verbrandingsceremonie. Limpia, wat zich vertaalt naar reinigen, is een spiritueel ritueel dat teruggaat tot het pre-Spaanse Mexico, bedoeld om een persoon te genezen van zijn mentale of fysieke kwalen door hem te reinigen met wierook. We nodigen je van harte uit om middels dit ritueel de tentoonstelling op bijzondere wijze af te sluiten.
Meld je hier gratis aan

Meer weten over de tentoonstelling zelf? Klik hier